Reacties uit India

Reacties uit India

IndiaReacties uit India

Deze week is er weer een nieuwe lading kinderkleding gearriveerd in India. De samenwerking met de tweedehandswinkel van de Vindicis vereniging verloopt erg voorspoedig. Zij zoeken prachtige stuks uit en volgen mede de verzending tot aan het kind. Lianne den Broek uit Voorschoten is vorige week voor haar vakantie in India gearriveerd. Zij heeft een bezoek geleverd aan het kindcentrum waarnaar de kleding gedistribueerd wordt. Het was een fantastische ervaring. Hieronder vertelt Lianne een kort stukje over haar ervaringen:

‘Morgen ben ik twee weken in India en ik heb nu al meer ervaringen opgedaan dan in mijn hele leven. Ik heb nog nooit gereisd en ik merk dat veel dingen nieuw voor me zijn. Enkele dingen ervaar ik ook als schokkend. Natuurlijk weet ik dat er armoede is in India, maar het zien en beleven is een ander verhaal. Gelukkig maak ik ook prachtige dingen mee. Zo ben ik vorige week in het kindcentrum geweest. Voor Atelier Aida en de Vindicis vereniging heb ik hen een bezoekje gebracht. Een prachtig centrum met veel zorg en aandacht voor kinderen. De kinderkleding die zij ontvangen hebben, is voor een deel verdeeld onder de kinderen. Een ander deel wordt achtergehouden voor wanneer het noodzakelijk is. Erg slim, want het is natuurlijk niet nodig om het direct aan iedereen te verspreiden. De kinderen hebben in de avond een stukje theater laten zien. Natuurlijk kon ik er niets van verstaan, maar het was prachtig om die stralende gezichten te zien. Daarnaast mocht ik enkele lessen op school bijwonen. Dat is ontzettend anders dan in Nederland. De leerlingen zijn erg stil en braaf. Ik ben van mijn dochter wel anders gewend. Na school wordt er een uurtje gespeeld en daarna hebben alle kinderen een eigen taak. Sommigen werken in de moestuin en andere kinderen helpen mee in de keuken. Ik kan niet anders dan met lof spreken over het kindcentrum. Hopelijk kunnen we hun nog vele jaren ondersteunen bij hun prachtige werk. Blijf dan ook vooral je kinderkleding geven. Wij hebben zoveel en hier hebben ze niets. Ik neem dan ook mee in mijn hart dat je ook gelukkig kan zijn met minder.’

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.